informatie

karin winkel

Karin (1963, Sliedrecht) studeerde Engels en textiele werkvormen aan de Leraren Opleiding van de VU in Amsterdam. In de jaren daarna heeft zij zich verdiept in het zeefdrukken bij Ruud Aarbodem als begeleidend kunstenaar bij De Werkschuit in Gouda. 

 

Omdat tekenen en schilderen haar altijd al boeiden, bezocht zij vervolgens een aantal jaren het Vrije Atelier in Zoetermeer. Hier hield ze zich vooral bezig met naaktstudies. De workshops van Bas den Boer inspireren al jaren en worden nog elke vrijdagavond bezocht bij het Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Modeltekeningen maken nog altijd deel uit van het werk. Thema's veranderen, technieken wisselen en worden uitgebreid. Etsen, gemaakt op het atelier van Petra Tolboom, maken sinds kort deel uit van haar oeuvre.

 

De stijl is vlot en speels. Het werk is in heldere kleuren opgezet; naast herhaling, stapelingen, cirkels zijn letters en handschrift regelmatig terugkerende elementen.

 

Sinds augustus 2018 is Karin firmant bij de Firma van Drie, Gouda. Als nieuwe firmant maakt zij van 24 april tot 19 mei 2019 deel uit van de expositie 'De Vijf' bij de Firma van Drie.

 

  

Links naar genoemde kunstenaars

Ruud Aarbodem 

Bas Den Boer 

Petra Tolboom


exposities

1993 De Goudse Courant, Gouda

1995 Favente Deo, Den Haag

1997 Hairstudio Reflex, Gouda

1997 Salon van Gouda, Open Ateliers, Gouda

1998 Nana, Gouda

2008 Schipper Kozijnen, Gouda

2010 Landgoed Stoutenburg, Stoutenburg 

2010 Bibliotheek Goverwelle, Gouda

2019 Firma van Drie 'De Vijf', Gouda

2019 Firma van Drie 'Art & Souvenirs', Gouda

2020 Firma van Drie 'Underneath a Surface' met Stellan Aanhane, Gouda

2020 Firma van Drie 'Art & Souvenirs', Gouda