Karin Winkel (1963, Sliedrecht) studeerde Engels en textiele werkvormen aan de Leraren Opleiding van de VU in Amsterdam. In de jaren daarna heeft zij zich verdiept in het zeefdrukken bij Ruud Aarbodem als begeleidend kunstenaar bij De Werkschuit in Gouda. 

 

Omdat tekenen en schilderen haar altijd al boeiden, bezocht zij vervolgens een aantal jaren het Vrije Atelier in Zoetermeer. Hier hield ze zich vooral bezig met naaktstudies. De workshops van Bas den Boer inspireren al jaren en worden nog elke vrijdagavond bezocht bij het Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Modeltekeningen maken nog altijd deel uit van het werk. Thema's veranderen, technieken wisselen en worden uitgebreid. Etsen, gemaakt in het atelier van Petra Tolboom, en bij Atelier Blauwhof maken deel uit van haar oeuvre. Ook in haar eigen atelier verdiept zij zich verder, met name in het gebruik van tetrapak etsen.

 

De stijl is vlot en speels. Het werk is in heldere kleuren opgezet; naast herhaling, stapelingen, cirkels zijn letters en handschrift regelmatig terugkerende elementen.

 

Sinds augustus 2018 is Karin firmant bij de Firma van Drie, Gouda en neemt zij regelmatig deel aan exposities.

 

  

Links naar genoemde kunstenaars

Ruud Aarbodem 

Bas Den Boer 

Petra Tolboom