Workshop

Houd je van tekenen en wil je wat nieuws proberen? Je wilt meteen aan de slag en je bent niet bang van vieze vingers? Dan is dit wat voor jou: in deze workshop liggen de materialen klaar voor je start om een monotype te maken. Je tekening met daarop al je getekende en gekraste lijnen,  stippen en vlakken - ze krijgen allemaal een andere sfeer als je er een afdruk met inkt mee maakt.  Als je het papier lostrekt van de ingeinkte plaat is het altijd een verrassing hoe je tekening uiteindelijk geworden is. 

Doe mee en meld je aan. Met een heerlijk kopje koffie of thee erbij en wat lekkers ernaast werken we in het gezellige atelier van Tiesjurt. 

Monotype

Wat is het?

Een monotype is een eenmalige afdruk van een tekening met inkt vanaf een glazen plaat: daar waar getekend is, neemt het papier de drukinkt over. De afbeelding wordt op papier overgebracht als de verf of inkt nog nat is; de afdruk is het spiegelbeeld.

 

Wat gaan we doen?

Nadat je een schets hebt gemaakt van je ontwerp maak je verschillende monotypes op verschillende soorten papier; je kunt meerdere kleuren inkt uitproberen of combineren.

 

Moet ik goed kunnen tekenen?

Het is leuk als je van tekenen houdt; je kunt altijd een voorbeeld meenemen van wat je zou willen afdrukken.


Workshop Monotype

max. 8 deelnemers per workshop

 

€ 59,95 per persoon; 

incl. materiaal en consumpties 

 

Zaterdag 13 april 2024

van 11-13 uur

 

Zaterdag 8 juni 2024

van 11-13 uur

 

Meld je aan via onderstaande knop en geef door:

1. je naam

2. je telefoonnummer

3. datum van de workshop [13 april of 8 juni]

 

Ik stuur je per ommegaande een tikkie.

Jouw  betaling is gelijk de bevestiging van deelname. 

Locatie

Tiesjurt

Gedempte Oude Gracht 79

Haarlem


Impressies monotype